HOT WELD M - Drut elektrodowy do spawania łukowego w osłonie gazów ochronnych

Drut spawalniczy SG2

 

 Drut spawalniczy 3Si1 potocznie znany jako SG2 pod marką HOT WELD z oferty Metalurgii to drut elektrodowy manganowo-krzemowy do spawania półautomatycznego metodą MIG/MAG stali niskowęglowych konstrukcyjnych, kotłowych i okrętowych oraz drobnoziarnistych stali węglowo-manganowych. Jest on drutem powszechnie stosowanym w większości prac spawalniczych. Zwiększona zawartość manganu w drucie pozwala na tworzenie mocnych spoin o wydłużonej trwałości i odporności na uszkodzenia. W zależności od specyfiki wykonywanych prac, polecamy druty elektrodowe o pełnym zakresie średnic od 0,6 do 1,6 mm w dogodnej dla użytkownika konfekcji.

 

Charakterystyka/zastosowanie:

 Drut elektrodowy, miedziowany z dodatkiem odtleniaczy Mn i Si do spawania półautomatycznego w osłonie CO2 oraz mieszanki M2 i M3. Własności mechaniczne drutu zapewniają wysoką jakość spoin oraz niezawodne podawanie drutu w procesie spawania zmechanizowanego. Drut przeznaczony jest do spawania stali niestopowych konstrukcyjnych, kotłowych i okrętowych.

 

Zapytaj o produkt
parametry techniczne galeria multimedia pliki do pobrania

Klasyfikacja: 

PN-EN ISO 14341-A 3Si1
AWS A5.18 ER 70S-6
DIN 8559 SG2


Typowy skład chemiczny drutu [%]:

C 0,08
Si 0,90
Mn 1,50


Typowe własności mechaniczne stopiwa:

Granica plastyczności [Re]: > 420 MPa
Wytrzymałość na rozciąganie [Rm]: 500÷640 MPa
Wydłużenie [A5 ]: > 20 %
Praca łamania [KV] w temp. – 40° C: > 47 J
Praca łamania [KV] w temp. – 20° C: > 47 J


Dopuszczenia: DB, TÜV

Zakres wymiarowy i opcje pakowania:

Średnica [mm] Pakowanie [kg]
0,60 15;
0,80 5; 15;
1,00 5; 15; 250;
1,20 5; 15; 250;
1,60 15;

5kg - nawój precyzyjny, szpula plastikowa
15kg - nawój precyzyjny, koszyk druciany lub szpula plastikowa
250kg - nawój specjalny dostarczany bezinercyjnie, beczka

Brak elementów
zamknij Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności i polityką dotyczącą cookie. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.